ponedeljek, 29. februar 2016

Lepotna ocena: Clarins BB Skin Detox Fluid in Clarins Multi-Active Jour

Clarins izdelki za nego in dekorativo so mi bili od nekdaj izjemno všeč. Najbrž gre za kombinacijo vsega, kar pri lepotnih izdelkih cenim: kvalitete (moji koži preprosto ustrezajo), odličnih sestavin, so le blago odišavljeni, imajo zelo estetsko embalažo in najbrž ne škodi tudi tisti francoski je-ne-sais-quoi ;). Danes podajam oceno dveh izdelkov, ki ju z velikim navdušenjem uporabljam, in sicer obarvane kreme 'BB Skin Detox Fluid SPF 25' ter dnevne kreme 'Multi-Active Jour'.

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

BB Skin Detox Fluid je nov izdelek v Clarinsovi liniji tekočih podlag, vendar ni povsem klasična BB krema. Kar ji za moj okus daje veliko prednost pred ostalimi BB kremami – na tržišču jih je res ogromno in preizkusila sem jih že kar nekaj, od nizkocenovnih do dražjih – je v prvi vrsti povsem lahek občutek na koži, nato pa zelo lepa prekrivnost ter antioksidantne sestavine. Izdelek pravzaprav daje vtis srednje prekrivnega tekočega pudra in se tako tudi obnaša tekom dneva; se zelo lepo in enakomerno razmaže ter na koži ne pusti popolnoma nobene sledi v smislu napudranosti, polt je le izenačena. Učinek ni niti mat niti 'dewy', ampak naraven, res gre za 'moja koža v lepši izvedbi' tip izdelka, por pa niti malo ne maši. Kaj ga potem loči od tekočih pudrov, boste vprašali? To so sestavine, saj se ponaša z ekstraktom acerole (znan antioksidant, tudi za peroralno uporabo v obliki prehranskih dodatkov) in esktraktom brestovolistnega oslada (ta močvirska rastlina ima na kožo protivneten učinek, hkrati pa poskrbi za napet in gladek tonus kože). Poleg tega vsebuje tudi ekstrakt aloe vere in hialuronsko kislino, obe pa kožo izdatno vlažita ter ji dajeta občutek ugodja. Ta BB krema vsebuje faktor sončne zaščite SPF 25, ki je v celoti mineralen (titanijev dioksid), kar je za mnoge skeptike nad kemijskimi sončnimi filtri dodaten plus. Embalaža je uporabna in higienična rdeča tubica z aplikatorjem na pumpico, vsebuje pa kar 45 ml izdelka (običajno tekoči pudri vsebujejo 30 ml izdelka). Nekoliko me moti le nabor odtenkov, na voljo so štirje, vsi dokaj temni, tako da meni ustreza najsvetlejši, vendar bodo imele tiste z zares povsem svetlo, že skoraj porcelanasto belo poltjo, verjetno problem z naborom odtenkov. Cena je okrog 35 €. Ocena 4.5/5 (odvzemam pol točke zaradi odtenkov).  

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)


Očarana sem tudi nad dnevno kremo Multi-Active Jour. Linija Multi Active je bila pred kratkim prenovljena. Zadnje čase se vse več lepotnih znamk zaveda številčno močne in ozaveščene populacije žensk med 30. in 40. letom starosti. Druži nas dejstvo, da preprosto želimo (ali moramo? ;)) imeti vse: idilično družinsko življenje, uspešno poslovno življenje, da o skrbi za svojo telesno kondicijo, hobije, družabnem in seveda duhovnem življenju niti ne govorim. Je potem kaj čudnega, če si od izdelkov na svoji lepotni polički v kopalnici želimo kar največ?? Marsikatera od vas v podobni situaciji kot sem sama (majhni otroci, poslovni izzivi, naporen vsakodnevni tempo) se bo strinjala, da si zgrešenih nakupov preprosto nočemo in ne moremo privoščiti. Pa ne le zaradi finančnega vidika – ko prinesem domov izdelek, želim od njega dober 'performance'. On naj dobro opravlja svoje delo, zato da bom jaz lahko svojega. No, Multi-Active Jour kremi lahko zaupate, da bo dobro opravljala svoje delo. Že ko sem prvič odprla svoj lonček s kremo, me je očaralo dejstvo, da je zelo blago odišavljena, vonj pa izredno nevsiljiv, kar je zame pri kremah vsekakor prednost. Ne maram namreč občutka, da se mažem s parfumsko stekleničko. Njena tekstura je žametna in bogata, a nikakor mastna, pa upoštevajte dejstvo, da imam kremo v različici za suho kožo. Koži podari zglajen občutek, a na njej ne pušča mastnega ali lepljivega filma. Glede na to, da sama za moj okus niti nimam suhe kože, bi bila ženskam z zareeees suho verjetno premalo hranilna. No, zame je idealna. Zelo lepo se obnaša kot podlaga za tekoči puder. Tudi sestavine kreme so odlične, vsebuje namreč dva antioksidanta, izvleček divje ščetice, ki naj bi regenerativno delovala na fibroblaste (celice v srednji plasti kože, ki so odgovorne za obnavljanje poškodb vezivnega tkiva) ter Myrothamnusa (afriška rastlina, znana po svojem polifenolu, ki ima vlažilno in antioksidanto delovanje na kožo) ter izdatne količine hialuronske kisline za vlaženje, napetost in zglajenost kože. Čeprav sama nisem tip ženske, ki bi ponočevala ali si privoščila kakšne žurerske večere, sem prepričana, da (poleg obveznih nekaj kozarcev vode seveda ;)) tale krema odlično navlaži izsušeno kožo po prekrokani noči. Ličen lonček na navoj z vsebnostjo 50 ml kreme stane nekaj čez 60 € in ob zmerni uporabi traja vsaj 3-4 mesece. Ocena 5/5. 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

Ni komentarjev:

Objavite komentar