nedelja, 12. junij 2016

Kostumografija na Improviziji 2016

Maja letos sem že drugič sodelovala kot kostumografinja pri odlični in vedno mnogo vnaprej razprodani predstavi Improvizija. Tudi tokrat je Linhartova dvorana Cankarjevega doma uživala v improvizacijah znanih slovenskih impro igralcev ter glasbenikov. Osebno mi je to delo zelo všeč, ker mi pogled iz zaodrja omogoča povsem drugačno izkušnjo, kot če bi sedela v dvorani. Predvsem je fascinantno videti količino ljudi in časa, ki je potrebnih, da se vse skupaj – navidez lahkotno – zlije v okusno in zaokroženo celoto. Delo kostumografinje pri tej predstavi pomeni vnaprej poznati izbrane glasbeno-improvizijske žanre, ki bodo uporabljeni, sodelovanje z idejnim vodjo (Juš Milčinski), scenografom in seveda igralci, ki imajo na kostumskih probah možnost, da izrazijo svoje želje oziroma pripombe glede na to, kako so si svoje točke zamislili in jih vadili. Ker gre pri Improviziji za reference na sodobno pop kulturo, je izbiranje kostumov seveda kreativno in zabavno delo, ki mi za razliko od dela z mojimi strankami omogoča, da si dam duška v homornem smislu, saj je celo zaželjeno, da so kostumi čimbolj odbiti, nemogoči in pretirani. 

Prilagam nekaj odličnih fotografij z letošnje Improvizije, vse so delo Maruše Rems.

Pred začetkom ...


Prva točka v jugo-balkan slogu (vključno z 'zlatnimi lanci', usnjeno jakno in varnostnikom ;)).


Pevka druge točke je imela roke, ki so se zdele, kot da niso njene ;) ...



Tudi celebritijem na rdeči preprogi se včasih zgodi, da se pojavijo v isti obleki (uf, boleče ...):



V naslednjo točko pa smo vključili pravi zgodovinski kostum z ustrezno lasuljo (btw, tej obliki lasulje, ki jo še vedno nosijo na nekaterih sodiščih po svetu, se reče 'footman').



Duet raperja in njegove muze smo obarvali v tematiko grških božanstev, seveda z modernim twistom (kombinacija bele 'toge' in usnjenih legic ;)):



Imeli pa smo celo Adela z balado 'Halo' ;):



Sledil je trio punc v slogu emo:




Predzadnja točka dueta opernih glasov v sivih oblekah s kravatami (saj veste, takih fantov bi bila vesela vsaka bodoča nevestina mama ;)):



In še zadnja k-pop točka, ki je bila res paša za oči:



Seveda pa sta se preoblačila tudi voditelja ...






...medtem ko sta javljalca z rdeče preproge ves večer obdržala isti outfit.


Bilo je supeeeeer in upam, da se vidimo tudi drugo leto!

Ni komentarjev:

Objavite komentar