ponedeljek, 1. avgust 2016

Vprašanje bralke: dolga krila za manjše ženske

Hej Tina, 

lahko en zapis o dolgih poletnih oblekah in krilih? Sploh za bolj male ženske? Meni je vse predolgo, sploh obleke! Visoka sem 163 cm. 

Hvala in lp, Bernarda


Živjo Bernarda!

163 cm višine sploh ni malo ;). No, upam, da ti bodo pravila za nošenje dolgih kril in oblek za manjše ženske vseeno koristila – poleg tebe pa še kakšni drugi gospodični ali gospe, ki morda ni ravno v košarkarski ekipi.

(foto: bellapetite.com)

Osebno se mi pri dolgih oblekah in še zlasti za nižje postave zdijo pomembne naslednje stvari.
Izberi mehak material obleke ali krila. Lep padec tkanine zagotavlja lepo in naravno gibanje obleke med hojo ali sedenjem. Opozorila bi na sestavo, ki naj bo čimbolj naravna (idealni so viskozni ali bombažni džersiji), saj se dolga poliestrska krila ob drgnjenju s kožo naelektrijo in se začnejo oprijemati nog, rezultat pa je zelo neprijeten za damo, ki nosi tako krilo. Da ne omenjam, koliko prijetnejša in hladnejša za nošenje je taka dolga obleka iz naravnega materiala.
Če si nižje postave, izberi dolgo krilo/obleko, ki se konča čim nižje (ne da se seveda spotikaš čeznjo kot čez kakšno poročno vlečko ;)). Pri tem ti bodo v pomoč sandali ali čevlji s polno peto, lahko se jih vidi samo sprednji del, saj bodo zelo podaljšali tvojo postavo in te naredili višjo. Osebno bi se izognila dolžini krila do gležnjev, saj boš s tem optično znižala svojo višino.

(foto: lookbook.nu)

Proporci so zelo pomembni, zato naj bo zgornji del obleke ozek, če pa nosiš dolgo krilo, zgoraj izberi teliran zgornji del (recimo džins jaknico, usnjeno jaknico, ...), ožjo jopico ali v krilo zatlačen t-shirt. Zelo odsvetujem t.i. 'oversize' zgornje dele v kombinaciji z dolgimi krili, enako odsvetujem tudi ravno rezane dolge obleke brez oblike ali poudarkov, saj boš v njej videti kot otrok v spalni srajčki.
Nenazadnje so za majhne ženske boljše enobarvne obleke/dolga krila ali drobni vzorci na njih.
Upam, da bodo tile nasveti prišli prav! Če pa so ti vse dolge obleke v trgovinah vztrajno predolge, potem se pač odloči za najlepšo, za optimalno dolžino pa naj ti jo skrajša tvoja šivilja.

(foto: extrapetite.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar