torek, 20. september 2016

'Modna urednica za en dan', dogodek revije Grazia in Banana Republic v Emporiumu

Preteklo soboto sem šla na zanimiv dogodek v trgovini Emporium. Revija Grazia je skupaj z znamko Banana Republic organizirala priložnost, da smo se preizkusile kot stilistke Banane Republic, in sicer smo lahko med vsemi kosi te znamke za jesen in zimo 2016/17 izbrale en stajling, ga oblekle in se v njem fotografirale s tagom #bananarepublicljubljana. 

 (foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 
 
(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

Komisija urednice revije Grazia Špele Štamol in vodje marketinga v Emporiumu, Nine Vipotnik Mavrič je izbrala šest stajlingov, ki bodo objavljeni v naslednji številki Grazie, glavna nagrada – 'odnesi svoj stajling domov' – pa je pripadla Jani Koteski. Žal moj stajling ni bil izbran za v revijo, sem pa vseeno vesela, da sem se udeležila tega prijetnega in kreativnega dogodka ter poklepetala z urednico Špelo Štamol. 

Zdaj pa k stajlingu, ki sem ga izbrala. Banana Republic je znamka, ki se ponaša s kvalitetno modo za poslovne ženske, seveda pa se tam najdejo tudi kosi za prosti čas tistih žensk, ki imajo rade trende, a hkrati prisegajo na večno klasiko in so rade brezhibno urejene. Moj izbrani stajling je bil sestavljen iz klasičnega temno modrega puloverja na V iz tanke merino volne, temno modrega pencil krila iz teksturiranega blaga in ozkih 7/8 kavbojk. Komentar na temo izbora temno modre barve verjetno ni potreben, saj je to verjetno moja najljubša barva oziroma tista, h kateri se zelo pogosto zatečem in se v njej nikoli ne počutim slabo. Lahko bi šla tudi korak dlje in rekla, da če bi morala do konca življenja preživeti v eni sami barvi, bi zagotovo izbrala temno modro, tako zelo rada jo imam. Dodala sem zlato ogrlico z obeskom v obliki peresa in malo zlato pisemsko torbico. S plastenjem kavbojk pod krilo sem sicer brezčasni kombinaciji pencil krila iz zgornjega dela dodala majhen nepričakovan zasuk v modno smer (pastenje hlač pod krilo ali obleko je spet zelo popularno, obenem pa tudi toplo in praktično za hladnejše dni). 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

Izbrani stajlingi za modno zgodbo (vse fotografije so s spletne strani grazia.si):






In stajling Jane Koteske, ki dobila glavno nagrado - vsa oblačila iz svojega stajlinga (foto grazia.si):

Članek o dogodku si lahko preberete tudi na grazia.si, stajlinge pa pogledate v prihajajoči izdaji Grazie.

Ni komentarjev:

Objavite komentar