četrtek, 29. september 2016

Uporabno in modno: obleka čez hlače

Prehodni čas, ko je zjutraj mraz in čez dan še zelo toplo, nam lahko povzroča preglavice. Ne bi se še čisto poslovile od poletnih oblekic, hkrati pa še ni tako mraz, da bi nosile zimska oblačila ... Rešitev je v plastenju in letos je (ponovno) zelo modno plastenje oblek čez hlače. Naj bo za službene priložnosti ali za prosti čas, obleka čez hlače je idealna rešitev tako glede toplote, kot tudi z modnega vidika. Praktično, udobno in lepo, pa še svoji najljubši (zdaj že skoraj pretanki za samostojno nošenje) oblekici lahko podaljšate čas nošenja za nekaj tednov. Čista zmaga torej ;).

(foto: instyle.com)

(foto: pinterest.com)

(foto: telegraph.co.uk)

(foto: telegraph.co.uk)

Prilagam nekaj inspiracije iz svoje omare. Uporabila sem različne vrste oblačil, tako da boste našle zase nekaj tiste, ki morate biti elegantno urejene za v pisarno, kot tudi tiste, ki vam življenjski stil dopušča bolj ležeren slog. Vidite lahko, da se trenutno nosijo obleke čez različne kroje hlač, tako da so lahko hlače pod obleko širše ali ravno rezane, pa tudi ožje ali 7/8 dolžine. Še jaknico ali suknjič oblečete čez in ste pripravljene! Pobrskajte po svoji omari, zagotovo tudi ve najdete kombinacijo, ki jo lahko pokombinirate na tak način. Pa lepe jesenske dni vam želim!

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

torek, 27. september 2016

SEMINAR-DELAVNICA 'Spoznaj svojo lepoto!'

OBVESTILO: 

TERMIN za oktobrsko delavnico 'Spoznaj svojo lepoto!' JE ZAPOLNJEN.

Za tiste, ki bi tudi rade prišle, a žal ni več prostora: zaradi velikega zanimanja bom seminar/delavnico ponovila v novembru. Tako da boste tudi ve prišle na vrsto :)!

 ;)
...


 V prvi polovici oktobra bom organizirala seminar-delavnico z naslovom »Spoznaj svojo lepoto!«, ki se bo odvijala v prijetnem, sproščenem vzdušju manjše skupine v mojem studiu.

 Spoznale boste tipe postav in barvne tipe in z vsako od vas bomo lahko predebatirale vaš barvni tip in vašo obliko postave. Tudi informacije o nakupovanju bodo zraven. Po mojih izkušnjah se da v manjši skupini čudovito delati in punce se res lahko sprostite ter vprašate vse, kar želite. Dodatek k seminarju bo mini delavnica: vsaka lahko prinese s sabo 2 ali 3 oblačila ali dodatke, ki jih ima doma, pa jih ne zna skombinirati in jih zato ne nosi. Lahko vam bom predlagala, na kakšen način bi ta oblačila lahko pokombinirale oziroma jih ponosile. Ali pa seveda kakšna ličila, za katere bi rade vedele, kako jih uporabiti.


 Tole bo super stvar za vse, ki bi rade en hitri kurz na temo svojega sloga, ki bi rade v dobri družbi slišale nekaj novega o sebi, za skupino prijateljic, ki bi si rade privoščile nekaj dobrih uric v ženski družbi; ali če vam recimo klasična dekliščina ne diši, se lahko odločite tudi za to ;), se zraven marsikaj naučile o sebi in s tem izboljšale svoj slog in svojo podobo.

 Cena seminarja/delavnice je 25 €/osebo; parking možen na dvorišču pred studiem, za pijačo in prigrizek bo poskrbljeno, prav tako za dobro energijo in dobro voljo! Termin bo prijazen, to pomeni izven službenega časa, po vsej verjetnosti na soboto ali nedeljo. Trajanje delavnice bo cca. 3h. Vabljene! Število mest je zelo omejeno, zato pohitite s prijavo na info@odglavedopet.si.


(f0to: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

četrtek, 22. september 2016

VIDEO: NARS Lip cover review

Opazila sem, da ima moj prvi angleški video (ocena Shiseido šminke) na youtube-u že skoraj 800 ogledov, zato sem se odločila, da vsake toliko časa posnamem še kakšen video v angleščini. Angleško govorečih ljudi, ki gledajo youtube, je seveda neprimerljivo več od teh, ki jih gledamo v slovenščini ;), zato se mi zdi čisto ok, če se občasno malo potrudim, grem ven iz svoje cone udobja in malo vozlam jezik še v angleščini :D ;).

Tako je tule video/lepotna ocena NARS novih tekočih šmink (Lip Cover), če koga morda zanima :). Vse videe seveda najdete na Odglavedopet youtube kanalu, na katerega se lahko tudi 'subscribate', kar pomeni, da čim je nov video naložen, dobite obvestilo o tem in ga lahko takoj pogledate. lepo vabljeni <3!


(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

torek, 20. september 2016

'Modna urednica za en dan', dogodek revije Grazia in Banana Republic v Emporiumu

Preteklo soboto sem šla na zanimiv dogodek v trgovini Emporium. Revija Grazia je skupaj z znamko Banana Republic organizirala priložnost, da smo se preizkusile kot stilistke Banane Republic, in sicer smo lahko med vsemi kosi te znamke za jesen in zimo 2016/17 izbrale en stajling, ga oblekle in se v njem fotografirale s tagom #bananarepublicljubljana. 

 (foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 
 
(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

Komisija urednice revije Grazia Špele Štamol in vodje marketinga v Emporiumu, Nine Vipotnik Mavrič je izbrala šest stajlingov, ki bodo objavljeni v naslednji številki Grazie, glavna nagrada – 'odnesi svoj stajling domov' – pa je pripadla Jani Koteski. Žal moj stajling ni bil izbran za v revijo, sem pa vseeno vesela, da sem se udeležila tega prijetnega in kreativnega dogodka ter poklepetala z urednico Špelo Štamol. 

Zdaj pa k stajlingu, ki sem ga izbrala. Banana Republic je znamka, ki se ponaša s kvalitetno modo za poslovne ženske, seveda pa se tam najdejo tudi kosi za prosti čas tistih žensk, ki imajo rade trende, a hkrati prisegajo na večno klasiko in so rade brezhibno urejene. Moj izbrani stajling je bil sestavljen iz klasičnega temno modrega puloverja na V iz tanke merino volne, temno modrega pencil krila iz teksturiranega blaga in ozkih 7/8 kavbojk. Komentar na temo izbora temno modre barve verjetno ni potreben, saj je to verjetno moja najljubša barva oziroma tista, h kateri se zelo pogosto zatečem in se v njej nikoli ne počutim slabo. Lahko bi šla tudi korak dlje in rekla, da če bi morala do konca življenja preživeti v eni sami barvi, bi zagotovo izbrala temno modro, tako zelo rada jo imam. Dodala sem zlato ogrlico z obeskom v obliki peresa in malo zlato pisemsko torbico. S plastenjem kavbojk pod krilo sem sicer brezčasni kombinaciji pencil krila iz zgornjega dela dodala majhen nepričakovan zasuk v modno smer (pastenje hlač pod krilo ali obleko je spet zelo popularno, obenem pa tudi toplo in praktično za hladnejše dni). 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet) 

Izbrani stajlingi za modno zgodbo (vse fotografije so s spletne strani grazia.si):






In stajling Jane Koteske, ki dobila glavno nagrado - vsa oblačila iz svojega stajlinga (foto grazia.si):

Članek o dogodku si lahko preberete tudi na grazia.si, stajlinge pa pogledate v prihajajoči izdaji Grazie.

torek, 13. september 2016

VIDEO: Makeup za prehlajen obraz

Saj poznate tisti občutek, vsaki se zgodi nekajkrat na leto. Zbudite se res zelo zelo prehlajene, z zamašenim nosom, iz katerega kar lije, pekočimi očmi in počutje je, kot da bi vas povozil traktor. Pa je vseeno treba vstati, 'bolniška' ne pride v poštev, cel kup obveznosti. Pogled v ogledalo razkrije utrujen, bled obraz ... Spodnji video, ki sem ga posnela na en ravno tak dan, prikazuje, kakšno razliko naredi res malo ličil (skoraj dobesedno samo puder, maskara in šminka - seveda jo lahko nadomestite z obarvanim vazelinom, glosom, kakšno drugo barvo šminke, ...) na takem obrazu :). Počutje seveda vseeno ni čisto tipi topi (virusi so vseeno nekako imuni na makeup, he he ;)), je pa malenkost boljše, počutimo se namreč vsaj približno prezentabilne in čisto ok tudi izgledamo.
Naj vam bo tale video v pomoč in inspiracijo, da se tudi v takih prehlajenih, utrujenih dneh zjutraj čisto malo potrudite, ne bo vam žal!

Klik na povezavo do vloga na youtube Odglavedopet kanalu:

https://www.youtube.com/watch?v=rvLYX85VE98

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)

torek, 6. september 2016

Eno oblačilo na več načinov: črno Mango pencil krilo iz eko usnja

Ko sem ta teden naredila obhod po trgovinah, da bom na tekočem s ponudbo za svoje stranke, sem opazila zelo lepe stvari v jesenskih kolekcijah. Med drugim sem pri velikem številu znamk opazila ponudbo ozkih (pencil) kril iz eko usnja. To se mi zdi kos, ki je izredno uporaben, nam lahko služi več sezon in nudi številne možnosti kombiniranja.

Tako sem za primer različnih kombinacij vzela črno ozko krilo Mango v videzu usnja (cena 29,99 €) in naredila različne stajlinge. Jaz sem jih razdelila nekako po letih (za ženske v dvajsetih, tridesetih, štiridesetih, petdesetih+ in za koktejl zabavo ne glede na leta). Seveda pa je od okusa, sloga in osebnosti ženske odvisno, kateri stajlingi ji najbolj ustrezajo, zato lahko tudi 60-letnica obleče pencil krilo na mladosten, odštekan način (kot recimo v primeru stajlinga za ženske v dvajsetih) ali obratno – tridesetletnica s klasičnim okusom lahko obleče to krilo s 'chanel' jaknico in bluzo s pentljo pod vratom. Skratka, naj vas napis nad fotko ne obremenjuje, ampak naj vam pričujoče fotke dajo čim več inspiracije :)!

Ženske v dvajsetih: kombinacija črnega ozkega usnjenega krila Mango, potiskane džins jakne Zara, srebrnega nahrbtnika Acessorize in Nike superg.


Ženske v tridesetih: kombinacija črnega ozkega usnjenega krila Mango, bele majice H&M, rdečega bomberja H&M in gležnjarjev Gamloong.


Ženske v štiridesetih: kombinacija črnega ozkega usnjenega krila Mango, potiskanega peplum topa Zara, torbice Orsay in čevljev Zara.


Ženske v petdesetih in kasneje: 
kombinacija črnega ozkega usnjenega krila Mango, bluze z zavezovanjem na pentljo H&M, 'chanel' jaknice Mango, torbice Zara in salonarjev s polno peto Högl.


Poleg vseh dnevnih in službenih kombinacij se črno usnjeno pencil krilo super obnese tudi za večerne priložnosti, ne glede na naša leta. Primer stajlinga za koktejl zabavo: dodamo črn čipkast zgornji del (H&M), majhno črno torbico (Acessorize) in kot edini barvni element v outfitu zanimive salonarje (Zara). 


Vsi stajlingi-kolaži: Tina Martinec Selan/Odglavedopet.

petek, 2. september 2016

VIDEO: Moja nega las

Za tale VIDEO O LASEH se je pojavilo kar nekaj prošenj ... saj je res, o laseh do zdaj še nisem nič govorila ;). V videu malo razložim, kako si jih stiliram (od 'low-maintenance' figic po vsakem pranju do navijalk za takrat, ko moram biti bolj tipi-topi ali imam čas za to), pa do mojih trenutno najljubših produktov. Upam, da vam bo video všeč :D!

Klik na spodnji link za ogled videa:
https://www.youtube.com/watch?v=cQYOcvubvbc

(foto: Tina Martinec Selan/Odglavedopet)