sreda, 1. februar 2017

Zanimiva pomladna kombinacija: rdeča in roza

(foto: Odglavedopet)

Nekje v začetku februarja se vame vsako leto priplazi želja po barvah. Čeprav nisem fenica komercialnih praznikov (še posebno neumno se mi zdi recimo praznovanje Halloweena v Sloveniji – zakaj že?, če pa imamo povsem ekvivalenten in z zgodovinskega vidika dosti bolj logično umeščen pust), pa je Valentinovo s svojo barvitostjo prav prikladno pozicionirano, da spet poiščemo barve tudi v svojih omarah in srcih. Letos sem se zapičila v kombinacijo rdeče in roza barve. Ta barvna kombinacija je nekdaj veljala za pravi tabu in če si imel kaj pojma o čemerkoli, ju nisi oblekel skupaj in pika. Zadnja leta pa je dobila svoje mesto na modnih brveh in rdečih preprogah. 

Ker obstaja ogromno različnih rdečih, pa tudi različnih rožnatih odtenkov, lahko vsaka poišče tisto jakost kontrasta, ki ji je najbolj všeč oziroma ji najbolj pristaja. Tako bo nežna, pudrasto roza v kombinaciji z rdečo delovala elegantno, skorajda nevtralno, podobno kot bež. Močna pink pa bo ob karminasto rdeči provokativna, igriva in ženstvena. Na sporočilnost te kombinacije lahko vplivamo tudi s tem, kam umestimo določeno od obeh barv in kako veliki barvni površini zajemata. Tako je recimo obleka, ki jo je pred leti nosila Emma Stone, izrazito razdeljena na dva dela, medtem ko je Audrey Tautou izbrala le rdeče dodatke, ki jih je kombinirala na roza obleko. 

(foto: whowhatwear.com)

(foto: shoeperwoman.com)

Jaz sem pobrskala po svoji omari in naredila eno elegantnejšo kombinacijo z močnimi odtenki rdeče in lososovo rožnate, medtem ko sem v drugi dodala le za ščepec rdeče k sicer nežni, pudrasto roza barvi. 

(foto: Odglavedopet)

(foto: Odglavedopet)

(foto: Odglavedopet)

(foto: Odglavedopet)

S tema odtenkoma se lahko poigramo tudi na nohtih ali obrazu (video na to temo še sledi ;)). Pomembno je, da se ob tem zabavamo. Oblačenje ima moč, da nam popestri dolgočasne dneve in takoj prikliče nasmešek na obraz, zato ne podcenjujmo moči barv in njihovega veselja!

(foto: Odglavedopet)

(foto: pinterest.com)

Ni komentarjev:

Objavite komentar